Kevään kuulumisia

Kaikenlaista jännää on taas mahtunut arkeen ja ehkä vähän juhlaakin.

Yksi työkavereista jatkaa matkaansa lääkikseen joten hän jättää labran ja sitä onkin syytä juhlia.. Kävimme korealaisen kollegan opastuksella korealaisessa BBQ:ssa syömässä ja olipas maukasta vaikka enemmän vegeä yleensä syönkin.

IMG_3545

Urheilua olen taas onneksi ehtinyt harrastella silloin tällöin, kävin juoksemassa wings for life juoksukilpailussa, tavoitteenani oli 15km ennenkuin catcher car sai kiinni, jäin tavoitteesta 810 metriä, ei huono tulos palloilijalle 🙂 Lisäksi olen päässyt salsaamaan sillointällöin, kuva San Diegosta, ei pöllömmät olosuhteet tanssipaikaksi…

IMG_3489

IMG_3270

Aikaa kun kuluu ja ulkomailla vietetty jakso vaan pitenee on monta kertaa ehtinyt käydä mielessä miten asiat koti-Suomessa onkaan ja mitä kaikille vanhoille tutuille kuuluu. Aiheesta on innostuttu kirjoittamaan paljon eräässä blogissa kokemuksia Australiasta, toinen kokemuksistaan Saksasta täällä ja vielä eräs sydäntäsärkevän surullisilla ulkosuomalaisten kommenteilla varusteltu blogiteksti. On ystäviä jotka pysyvät ystävinä etäisyydestä huolimatta, on tuttuja joiden kanssa voi heittää hyväntuulista huulta ja on niitä joiden kanssa tiet kulkevat eri suuntiin. Tärkeintä on kuitenkin jatkaa itse eteenpäin jos on tehnyt päätöksen lähteä, kahdella mantereella oleminen on kovin vaikeaa henkisesti ja tuntuu että alkukitkojen jälkeen omakin mieli alkaa olla muuttanut jo Atlantin tälle puolen. Suomalaisuutta on välillä kiva harrastaa täälläkin, kävin naisten saunavuorolla ja kyllä nauratti kun meitä oli 14 pellavapäätä lauteilla kun sillit purkissa, eipä noin montaa blondia ole vähään aikaan näkynyt samassa paikassa!

Tänään oli aamulla ennen palaveria keskustelun aiheena kuinka jonkun sukulainen oli saanut Sveitsistä töitä. “Niillä on ihan mielettömät edut, monta viikkoa lomaa ja kaikkea”. Yritin siihen sanoa että Euroopassa se on normaalia.. Keskustelu sitten taas kääntyi siihen miten kapitalismi on sosialismia parempi koska Euroopan talous on niin kuralla. Joku yritti puolustella että eurooppalaiset sentään nauttivat elämästä, mutta tämäkin kommentti jyrättiin sillä miten talous menee alaspäin. Näin amerikkalaistunut en vielä ole ettenkö osaisi vapaistani nauttia, pitkä memorial day viikonloppu (joka muuten tuntuu jo lomalta!!) telttailemassa vuorilla, manner-Amerikan korkein huippu Mt Whitney, tai sen polun alkutaivalta noin 3000m asti nousin kuvankauniille järvelle. Kuvia täällä.

Mukavaa kesää ja nauttikaa lomistanne! Toivottavasti pääsen yllättämään pomon heikolla hetkellä ja saan huijattua viikon loman itsellenikin.. 🙂

Advertisements
This entry was posted in Suomeksi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s